dimecres, 13 de març del 2013

Ikea retira de 23 països el seu pastís de xocolata després de detectar bacteries fecals.

Les autoritats xineses han confiscat 1.800 unitats de pastissos després detectar E.Coli, encara que la cadena sueca ha negat que aquesta bacteria sigui l'agent contaminant.



La cadena sueca Ikea ha retirat dels seus restaurants a 23 països els seus pastissos de xocolata amb ametlles per possible contaminació bacteriana, ha informat l'empresa a Estocolm. La decisió es va prendre després de l'aparició d'informacions al diari Xangai Daily, segons les quals les autoritats xineses havien trobat un alt nombre de bacteris d'origen intestinal en coques importades de Suècia.

El consorci ha negat que, com assegurava el diari xinès, es tracta de bacteris E. coli i ha precisat que les autoritats xineses no han confiscat 1,8 tones de pastissos sinó 1.800 unitats. No obstant això, la portaveu d'Ikea​​, Ylva Magnusson, ha admès, en declaracions als mitjans, que és "completament inacceptable" que en aliments oferts pels restaurants del consorci s'hagin superat els límits de bacteris precisats per la regulació sanitària.

L'oficina de quarantena de Xangai va explicar aquesta setmana que la crema de formatge Kraft i 2,7 tones de barres de xocolata Nestlé també estaven entre les dotzenes de productes importats destruïts en la seva última ronda d'inspeccions de qualitat.
El pastís fet per un proveïdor suec es ven a les botigues d'Ikea ​​a la majoria dels països en els quals opera. Magnusson va dir que la companyia està investigant si el pastís ha de ser retirat de la venda en altres països.
La xocolata Nestlé, per la seva banda, contenia massa sorbitol, un edulcorant que en grans quantitats pot causar problemes intestinals, expliquen l'oficina de Shangha en un comunicat. Denuncien, a més, que les trucades als portaveus de Nestlé i Kraft a la Xina no van trobar resposta.

Azucena Ruiz.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada