dijous, 16 de maig del 2013

Operada amb èxit una nena índia de 15 mesos amb hidrocefàlia

El perímetro de la cabeza de Roona Begum llegó a medir 94 centímetros, casi el doble de lo normal para un niño de su edad.


Roona Begum, una nena de 15 mesos de l'Índia, va néixer amb una greu anomalia neurològica que li va provocar un augment de volum de l'espai que conté el líquid cefaloraquidi, el que li provocava pressió en el cervell i risc per a la vida. És el que es coneix com hidrocefàlia. El seu cas va suscitar una onada de solidaritat causa de la seva extrema pobresa. Finalment, gràcies a les donacions anònimes, un equip mèdic especialitzat ha pogut atendre adequadament. Tot va surtir molt bé.

 A causa de la hidrocefàlia, el perímetre del cap de Roona va arribar a mesurar 94 centímetres, gairebé el doble del normal per a un nen de la seva edat. La nena pràcticament no podia posar-se d'Pié o caminar a quatre grapes. L'operació consistia en una "derivació cranial", un procediment habitual en aquest tipus de patologia que consisteix a drenar l'excés de líquid cefaloraquidi del cervell.

Carla Centellas


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada