dijous, 9 de maig del 2013

Un brot del nou coronavirus afecta 13 persones d'un centre d'Aràbia


13 persones han resultat infectades en un centre sanitari de l'Aràbia Saudita pel nou coronavirus, el patogen que des de setembre de l'any passat ha causat 27 casos confirmats, dels quals han mort 16. La letalitat és, per tant, molt alta (el 59%). És el primer brot d'aquest tipus que es registra, el que ha alarmat els experts.

Fins ara, els casos havien estat gairebé tots aïllats (ha hagut dos casos de transmissió familiar), el que aportava certa calma. Aquesta vegada les autoritats àrabs també insisteixen que no hi ha hagut transmissió entre humans, sinó que el coronavirus ha arribat a les instal · lacions i ha afectat els ingressats, com passa a vegades amb altres microorganismes.

Aquest coronavirus és un dels patògens que estan sent vigilats molt de prop per les autoritats sanitàries, sobretot després dels antecedents de la SARS (la síndrome respiratòria aguda i greu causat per un altre coronavirus) que entre setembre de 2002 i abril de 2003 va arribar de la Xina a Canadà i va tenir una mortalitat que s'acostava, en alguns llocs, al 20%.




Judith Hernán

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada