dilluns, 22 d’abril del 2013


Alonso te coniança per guanyar mes podis que la temporada pasada

Alonso confia aconseguir dos podis abans de la temporada europea
Fernando Alonso s'ha mostrat molt confiat en el seu cotxe i en el futur, confia a aconseguir dos podis, a la Xina i Bahrain, abans de començar amb la temporada europea.




Fernando Alonso, no ha perdut motivació pel seu mal resultat en el Gran Premi de Malàisia, on es va retirar en la segona volta, més aviat al contrari, considera que comparant el rendiment seu equip aquesta temporada, amb el de l'any passat pot aconseguir tres podis abans de Barcelona: "Si tenim bons caps de setmana, en condicions normals, i les qualificacions bones, per sumar bons punts. L'objectiu és anotar més que l'any passat abans d'arribar a Barcelona. Tenint en compte el nostre exercici de l'any passat a Xangai i en Sakhir, serà molt fàcil per millorar-lo. Arribant a la temporada europea amb tres podis en total (incloent el de Melbourne) serà bo per a la nostra moral ".



El pilot espanyol Fernando Alonso, no està impressionat pel ritme de Red Bull, ja que fins i tot Mercedes ha arribat a lluitar amb ells: "Jo no crec que fos tan impressionant. A Austràlia han dominat totes les sessions abans de caure de nou en la carrera. I a Malàisia


Vettel guanyador de la primera cursa de la temporada

Red Bull ha aconseguit fer doblet al Gran Premi de Malàisia, això sí, molt disputat entre els dos pilots de l'equip. Sens dubte ha estat un final molt sofert en el mur de l'equip, ja que encara que l'equip havia decidit que mantinguessin les posicions, Vettel com a campió competitiu, va veure que tenia opcions de victòria i va fer cas omís a les ordres. Planto baralla i va guanyar.




La carrera no va començar bé per a l'equip Ferrari, Fernando Alonso va tocar a Vettel i el seu aleró es va veure perjudicat, no va entrar a canviar, va preferir seguir en pista però a la segona volta es va sortir i va haver d'abandonar la carrera. Felipe Massa que tampoc ha tingut la seva millor carrera, encara que ha estat constant i ha aconseguit finalitzar cinquè, darrere dels dos Mercedes, i per davant dels Lotus.



Mercedes ha tingut una bona carrera amb Hamilton acabant al podi en tercera posició, encara que tampoc fora de perill de polèmica, ja que el seu company Nico Rosberg, era clarament més ràpid i va demanar en diverses ocasions que el deixessin passar, però l'equip el va obligar a romandre darrere de Hamilton, quan clarament la tercera posició era amb facilitat de Rosberg. Encara que el Mercedes sembla tenir un rendiment molt superior a l'any passat no cal oblidar que tot i que han acabat tercer i quart, realment McLaren aquesta fora de forma i Ferrari no tenia a Alonso i Massa va perdre ritme, en circumstàncies normals estarien darrere dels Ferrari i els McLaren i fins i tot probablement del Lotus.



Els Lotus han acabat per darrere de Massa, aquesta vegada Grosjean per davant de Kimi, que ha acabat setè, de manera que ha perdut el lideratge del mundial en favor del vigent campió, Sebastian Vettel.



Vuitè ha acabat Nico Hulkenberg, amb el Sauber que avui ha estat el malson de Kimi, sent tremendament competitiu. Sergio Pérez amb el McLaren ha estat novè i Jean Eric Vergne amb el seu Toro Rosso ha tancat la zona de punts



Sens dubte la màxima emoció ha estat en mans de l'equip Red Bull especialment en les últimes quinze voltes, quan Vettel va decidir lluitar per la victòria i va posar en camp de guerra tota l'artilleria. I va guanyar la batalla arriscant al màxim, la qual cosa va suposar posar al seu mur a la vora de l'infart tement que els dos pilots es toquessin, ja que Webber tampoc va cedir i fins i tot va tenir maniobres de defensa molt arriscades, que Vettel va superar amb èxit. Sens dubte va ser un risc per a l'equip, però Vettel va fer un regal als aficionats donant lluita, pilotatge i emoció a la cursa.



L'australià no prenc molt bé la derrota, ja que per la decisió de l'equip de no establir lluita, ja es veia guanyador i com Vettel desobeir aquestes ordres i va guanyar la batalla, el va quedar segon i al podi no dissimulació seu enuig, pel contrari, ho deixo de manifest en les seves declaracions al podi: "També podia haver guanyat jo. Després de l'última parada, ens van dir que la carrera havia acabat, que cuidáramos el cotxe, el motor i les rodes. 'Seb' (Vettel) va prendre la seva pròpia decisió i és arriscat ".



Vettel reivindicava al podi una baralla justa i que decidirà què parlar hauria de ser en privat: "Tot va ser molt just, és difícil, però si hi ha alguna cosa a dir, hem de fer internament. La lluita ha estat molt ajustada, no hi havia massa espai per a cap dels dos. La batalla ha estat ajustada, però penso que, probablement, he estat una mica massa entusiasta massa aviat. En termes d'estratègia, portava el compost més tou, així que sentia que podia anar una mica més (ràpid). He gaudit la lluita i al final l'he guanyat ".



Sembla que Webber no li ha agradat gens que el seu company decidís lluitar per la victòria i perdre la batalla, però hauria recordar que ell tampoc li va posar gens fàcil l'última cursa de l'any passat al Brasil quan el seu company es jugava el mundial i ell es va dedicar a ser el seu major oponent, ja que l'únic que va ajudar a Vettel a guanyar va ser Michael Schumacher.



Christian Horner, cap de l'escuderia, ha declarat que l'ordre de l'equip passava perquè els pilots no lluitessin més i van mantenir posicions, però Vettel va decidir lluitar, i malgrat l'opinió de molts, aquest cop l'equip tractava de protegir Webber, a més de no arriscar el doblet: "Pel que fa als pilots, els hem deixat lluitar fins a l'última parada a boxs. Volíem controlar la carrera però, arribats a aquest punt, els interessos dels pilots han estat més grans que els de l'equip. Ha estat incòmode per a nosaltres. Li demanem als pilots que mantinguessin les seves posicions fins al final de la cursa. Sebastian ho va fer a la seva manera, volia guanyar la cursa. Tots dos són molt bons pilots i han lluitat fort entre ells en diverses ocasions. És complicat de veure perquè al final pots perdre 43 punts. No oblidem que en la Fórmula Un hi ha dos campionats: el de pilots i el de constructors ".



Finalment el Campió del Gran Premi de Malàisia, probablement aconsellat o pressionat per l'equip ha declarat no sentir-se molt orgullós seva victòria i s'ha disculpat amb Webber i amb tot l'equip: "Demano perdó a Mark (Webber). Ell estava intentant conservar el cotxe i els pneumàtics i jo vaig prendre la decisió d'avançar quan ho estava fent. No hauria d'haver fet. No m'importa la crítica, però dec una explicació a Mark ia tot l'equip. És un triomf del qual no estic molt orgullós. Avui hauria de ser Mark el que estigués a la part alta del podi ".



Sens dubte Vettel ha pres un risc per a l'equip, encara que li ha sortit bé i ha tornat a demostrar el seu magnífic pilotatge, també ha estat un regal per a l'espectador, que ha pogut gaudir de baralla en les últimes voltes emoció i competitivitat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada