diumenge, 21 d’abril del 2013

Han descobert dos planetes de la grandària de la Terra a la "zona habitable" del seu sistema


Observacions realitzades amb el telescopi espacial Kepler han permès identificar un sistema solar molt semblant al nostre constituït per un estel similar al Sol i un total de cinc planetes. Dos dels exoplanetes, a més, tenen la mida de la Terra i es troben en l'anomenada zona habitable, el que significa que estan situats a una distància justa de la seva estrella, ni molt lluny ni molt a prop, com per poder albergar aigua en estat líquid i, potencialment, ser aptes per a la vida.


Dibujo ilustrativo del exoplaneta Kepler-62f y uno de sus planetas vecinos (punto brillante). La presencia de nubes y el diseño de la superficie son puras especulaciones.

Tot i que el Kepler no ha cessat d'obtenir èxits des que va ser llançat a l'espai el 2009, amb més de 2.000 possibles exoplanetes detectats, els autors del treball asseguren que un dels ara descoberts és el més semblant a la Terra mai detectat.

Els detalls de la investigació, en què han participat diversos grups nord-americans, s'han publicat la revista Science. La llunyana estrella es diu Kepler-62, en homenatge a l'observatori que ha permès el seu descobriment, i es troba a 1.200 anys llum de la Terra, mentre que els dos exoplanetes de mida terraqüi han rebut el nom tècnic de Kepler-62e i Kepler-62f.

Azucena Ruiz 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada