divendres, 12 d’abril del 2013

Una jove se suïcida després de ser ciberacosada per una violació.


El públic canadenc està reaccionant amb indignació davant la passivitat de les autoritats després de la mort d'una jove de 17 anys que es va suïcidar després de ser violada i assetjada posteriorment a través d'internet per un grup de joves.

Amigos y familiares de Rehtaeh Parsons,, con su foto, en la vigilia por la joven.

Rehtaeh Parsons, una jove de 17 anys de Col Harbour, una petita localitat a uns 1.800 quilòmetres a l'est de Toronto, va morir el diumenge de les ferides que va patir en intentar suïcidar-se el 4 de març. La família de Parsons va denunciar que la jove va ser violada quan tenia 15 anys per un grup de quatre joves. Pocs dies després de l'atac, algú va començar a distribuir per internet una foto de la violació entre els seus companys d'institut.

La policia mai va presentar càrrecs contra els joves per falta de proves però Parsons va patir un constant assetjament cibernètic, des de proposicions de relacions sexuals amb desconeguts fins a insults, el que la va obligar a canviar d'institut i la va sumir en una profunda depressió.

Aquest dijous es van celebrar a la ciutat de Halifax, a les rodalies de Col Harbour, dues vigílies per commemorar a Parsons i protestar contra la passivitat de les autoritats.


Azucena Ruiz.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada